2024. március 19., kedd - József

Karácsonyi Vásárok 2017.

1243

fairÖsszegyűjtöttünk néhány karácsonyi vásárt megkönnyítve az ünnepi bevásárlást. De a szabadidő eltöltésére is kiválóan alkalmasak, hiszen ínycsiklandó illatok, kulináris élmények, ünnepi ragyogás, karácsonyi melódiák mellett nagyszerű kézműves termékek várják az érdeklődőket.

 Budapest

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár
Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Karácsonyi Vásár a látogatókat november 10 - december 31. között a Vörösmarty téren. A vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi, karácsonyi hangulatot megtartva, trendi termékekkel, gasztronómia újdonságokkal, kulturális programokkal várják a látogatókat.

Adventi Ünnep a Bazilikánál
Hét éve válnak valóra az álmok az Adventi Ünnepen, Európa 9. legjobb karácsonyi vásárán. Ilyenkor a budapesti Szent István tér pompás köntösbe öltözik, zsibongással telik meg, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára. A Meseországot idéző vásárban felidézik a karácsony hangulatát, illatát, fényeit és közösségformáló erejét is.

Óbudai Advent
A Fő tér adottságainak köszönhetően idén is jó esély mutatkozik a Budapesten egyedülálló, kisvárosias ünneplésre, baráti találkozásokra, egy egyszerre családias, tradicionális és emberléptékű közösségi helyszínen, Óbuda főterén.

Advent Budapest a Városháza parkban - karácsonyi vásár
Az év e legszebb időszakában immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Városháza parkban az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, melynek keretében az idei évben az eddigiekhez képest is még inkább arra törekszünk, hogy a kulturális programokon kívül közösségi eseményekkel is felhívjuk a figyelmet az összetartás és összetartozás fontosságára!

Advent a Hegyvidéken
A Hegyvidék karácsonyi vására idén is megnyitja kapuit december 2-án. Egész napos nyitvatartással magyar iparművészek és kézművesek kínálják minőségi portékáikat: ruhák, kiegészítők, ékszerek, kerámiák, lakásdekorációk, játékok, kézműves és design tárgyak és még sok más termék várja, hogy gazdára találjon.

Újpesti Karácsonyi Vásár
Adventi forgatag: jégpálya mindenkinek, ünnepi portékák a felnőtteknek és meseváros a gyerekeknek.

Bálna Advent
A Bálna Advent december 3–24. között zajlik Budapesten, a Bálnában. Forralt borral, street fooddal és ingyenes programokkal, koncertekkel várunk mindenkit.

Karácsonyi vásár a Gozsdu Udvarban

Terézvárosi advent
A tavalyi sikeres visszatérést követően idén is lesz Terézvárosi Advent a Jókai téren, a tapasztalataink hasznosításával, jól megalapozottan és szépen felépítve. Akik tavaly megfordultak a vásárban, bizonyára idén is visszatérnek, bár jellemzően a látogatók többségét az idegenforgalom hozza. Hangulatos, hamisítatlan, muzsikás, gyertyafényes, barátságos léptékű adventi vásárra számíthat idén is, aki velünk tart.

Vidék

Soproni Advent
Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel várjuk a Kedves Soproniakat és a Sopronba látogató vendégeinket Sopron Fő terére és a Várkerületre.

Advent Keszthelyen
Díszkivilágítás, forralt bor, kürtőskalács és további téli finomságok,  vásározók…Programok: Fanyűvő Játékpark – fából és hordóból készült ügyességi játékok, Mikulásváró Játszóház, Küldj levelet a Mikulásnak!, Brumi Bandi Band koncert

Illatos Advent Veszprémben
Programok és gasztroélmények az egész családnak. A kézműves termékek és egyéb vásári árusítók mellett ínycsiklandozó gasztrokínálat: forralt bor, sült gesztenye, csülök, sült kolbász, hekk, halászlé, töltött lángos, kürtős kalács. Idén decemberben is újra ünnepi fényekben ragyog majd a belváros!

Pécsi Advent és Mesevásár
Pécsett ismét a Széchenyi téren felállított Adventi Kézműves és Mesevásár várja majd az ünnepi időszakot megelőzően a minőségi kézműves termékekre vágyókat, a forralt bor hódolóit és mindenkit, aki hamisítatlan ünnepi hangulatra vágyik! Az esemény szervezője a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Aranycsengő Adventi Vásár - Siófok
Neves fellépők, koncertek, gyerekműsorok. A fesztivál teljes ideje alatt kézművesek, kereskedők és vendéglátók várják a vendégeket.

Egri Advent
Gyere Egerbe és hangolódj rá itt a karácsonyra! Az Eger Advent lesz 2017-ben is a legjobb vidéki ünnepváró rendezvénye. Valódi családi kikapcsolódás és feltöltődés az ünnep előtt. Gyertek kettesben, hogy legyen egy felejthetetlen adventi élményetek! Igényes zenei programok, csodálatos fények, igazi egri gasztro-örömök, különleges forralt borok, kézműves vásár, egy csodás barokk belváros hangulatával!

Debreceni Advent és Aranycsengő Vásár
A Kossuth téri adventi vasárnapok a közösségben megélt karácsonyi vásár lehetőségét kínálják, felekezetek, hagyományőrzők, művészek közreműködésével, közös gyertyagyújtással. Az ünnepi ráhangolódást, készülődést a Kölcsey Központ koncertjei, karácsonyi kézműves vásár a belvárosban, és a „Nyitott Városháza” programjai segítik.

Tatabánya Adventi Vásár és Ablaknyitogató
2017-ben is igazi adventi hangulattal várjuk Önt a tatabányai Adventi Vásár és Ablaknyitogatóra az Árpád térre. A gyermekeket és családjukat kisvonat és naponta 17 órakor, pénteken, szombaton és kiemelt napokon kibővült műsor várja; a felnőtteket ajándékötletek, kézműves és kirakodó vásár, kenyérlángos, lepény, kürtőskalács, sültgesztenye, Kolbice, lángos, hamburger,  és természetesen forró italok várják.

Győri Advent
November utolsó napján ismét ünnepi fénybe burkolózik a város. Az Advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az ünnepre készülődőknek. Csak egy közülük: A győriek újra élvezhetik a varázslatos Széchenyi téri fényjátékot…

Szekszárdi Advent
Idén az adventi időszakban komplex programcsomagot szeretnénk nyújtani a szekszárdiaknak, amely tartalmaz szabadtéri és beltéri rendezvényeket egyaránt. Célunk, hogy minden korosztály megtalálja a neki leginkább tetsző programot és meghitté varázsoljuk az ünnep környékét.

Külföld

Adventi vásárok Bécsben - Advent Bécsben
Bécs több mint 20 karácsonyi vásár helyszínéül szolgál. Városszerte számtalan tér és utca pompázik az adventkor karácsonyi fényekben. Egyes adventi vásárok karácsony elmúltával újévi vásárrá alakulnak át és január elejéig várják az érdeklődőket.

Advent és a „Csendes éj“ Salzburgban : salzburg.info
Salzburgnál aligha akad ideálisabb helyszín a legszebb évszak mesébe illő hangulatának kifejezésére. Az elbűvölő karácsonyi vásárok, adventi koncertek és hagyományőrző rendezvények sokasága elvarázsolja a Mozart-város látogatóit.

Adventi vásár az Esterházy-kastélyban
Ámulat, csodálat és vásári hangulat.  Az Esterházy Magánalapítvány idén két hétvégén, 2017 december 8-10. és 15-17. között a kastély csodálatos dísztermeivel az adventi vásár idejére újra megnyitja kapuit és ünnepi sokadalmával várja kedves vendégeit az Esterházy-kastélyban. Hagyományos, nemzetközi kézműves vásár, sok kedves ajándékötlet, karácsonyfa vásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye várják a látogatókat.

Grázi adventi vásár
Graz adventkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll - választhatunk a számos adventi koncert közül, vagy csak tehetünk egy kiadós sétát az ünnepi díszbe öltöztetett városban. A legkülönfélébb kulináris finomságok csábító illata lengi be a főtéren található karácsonyi vásárt, amely feledhetetlen élményt ígér minden látogatónak.

Adventi vásárok Felső-Ausztriában - Austria.info
Karácsonyi hangulat, ünnepi fényár és édes illatfelhő várja a vendégeket Felső-Ausztria karácsonyi vásárain – idilli történelmi óvárosokban vagy a Wolfgangsee partján.

christmas

(Rendezvény Világ)

Erdeiné Visegrádi Katalin

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

More details
ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

More details
Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

More details