Nyomtatás

Hárommilliárdot hagytak itt a futók

413

futokTizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén. Hetvenötezer fős nevezési rekorddal zárta a 2017-es évet a három óriási budapesti futóverseny.

A külföldről érkező futók száma 15 százalékkal, a kereskedelmi szálláshelyi igények 10 százalékkal nőttek, és idén meghaladták a 70 ezer vendégéjszakát, az előzetes becslések szerint – tájékoztatta a Világgazdaságot Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezető igazgatója.

Mint elmondta: maga is meglepődött, hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még mindig a három nemzetközi hírű futóversenyben, sőt mind nagyobb, mert nemcsak a versenyek, hanem a résztvevők is egyre többen lesznek világszerte. A futóturizmus a dinamikusan bővülő turisztikai ágazatokon belül a legtöbb országban kimagasló eredményeket hoz, idei növekedési volumene az ágazati átlagot szinte minden államban meghaladta.

A cikk folytatása itt olvasható

Erdeiné Visegrádi Katalin

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek